International Seaman's Center

Sømandskirken i Algeciras blev etableret i 2002. I dag er kirken veletableret i den sydspanske havneby, med en stor Maersk container terminal og Gibraltarstrædet som livsnerven.

Vores primære opgave i Algeciras er at foretage velfærdsbesøg på de danskflagede skibe. Vores assistent bringer aviser og andre typer indkøb ombord, og hvis der er tilstrækkelig tid, kan de søfarende få en pause i sømandskirkens klublokaler.  Er der brug for præstelig betjening, kommer præsten fra Margretekirken i Mijas gerne på besøg.

Sømandscentret er åbent efter behov. Der er ingen faste åbningstider. Det nemmeste er, at sende en mail eller ringe i forvejen - så er du sikker på ikke at gå forgæves. Se vores kontaktoplysninger her.

Historisk:
Siden 1867 har ordene "hvor danske skibe sejler, skal den danske kirke være" fulgt i sømandskirkernes kølvand. Altid omstillingsparate og villige til at flytte hvis skibsfarten krævede det. Der har været kirker i Baltimore, Yokohama, Antwerpen, Gdansk, og der er stadig kirker i Singapore, Hong Kong, Rotterdam m.fl. 

I 2004 blev Dansk Kirke i Udlandet samt Dansk Sømandskirke lagt sammen til Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK). Dansk Kirke i Sydslesvig er også en del af DSUK.

Sømandskirken i Algeciras på Facebook